Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Onlangs maakten wij voor een klant een zuigerstangloze cilinder met een loopwielgeleiding. Het gaat hier om een diameter 63 mm zuigerstangloze cilinder met daarop een lineaire loopwielgeleiding type AD210 gemonteerd. Deze heeft op wens van de klant 3 sledes. De zuigerstangloze cilinder drijft de middelste slede aan.

Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Zuigerstangloze cilinder Medan

Almotion importeert de zuigerstangloze cilinder van de Duitse fabrikant Medan. Dit is een zogenaamde open buis cilinder waarbij er 2 afdichtbanden zorgen voor de luchtdichtheid. Dit zijn afdichtbanden van RVS die in speciale vorm worden geslepen. Dit garandeert een lange levensduur. De cilinderbuis is van geëxtrudeerd aluminium.

Bekijk onze zuigerstangloze cilinders

Lineaire loopwielgeleiding

De geleiding is een aluminium profiel waar 2 geharde/geslepen assen van diameter 10 mm in worden geklemd. De hardstalen wielen zijn van CF53 en in V-vorm geslepen. Deze kunnen spelingsvrij worden afgesteld. Deze loopwielen hebben een erg lage wrijving waardoor een hoge bewegingssnelheid kan worden bereikt. Bij deze toepassing is de loopwielgeleiding gekozen vanwege de grote bestendigheid tegen vervuiling.

Bekijk onze loopwielgeleidingen

Almotion bouwt al jaren deze combinatie, de verbinding en de sledes zijn door ons ontwikkeld en zorgen voor een compacte aandrijfcombinatie.

Wilt u meer weten over pneumatische cilinders of loopwielgeleidingen? Of heeft u een ander vraagstuk op gebied van pneumatiek of lineairtechniek? Neem contact met ons op.

Meer nieuws:
LT80S unit van ruim 6 meter
Zuigerstangloze cilinder gereviseerd