Loopwiel geleiding AV serie

Lineaire loopwiel geleiding van de AV serie heeft twee assen in één aluminium profiel met een slede voorzien van 4 loopwielen

Algemene omschrijving

De loopwiel geleiding AV serie bestaat uit een aluminium profiel met daarin geklemd twee verchroomde, geharde en geslepen (H6) assen. U kunt kiezen uit een 10 mm of een 20 mm as met de daarbij behorende standaard slede. Ook is het mogelijk als optie een slede geheel voor u op maat te maken.

De montage van het aluminium profiel gaat zeer eenvoudig omdat deze is voorzien van een V-groef. U kunt zelf de gaten op een door u gewenste afstand boren en hiermee het profiel vastzetten.

Montagegroef AV serie

De standaard slede is voorzien van 4 loopwielen die aan één zijde excentrisch zijn. Hierdoor kunt u de klemkracht op de assen instellen.

Het grote verschil tussen de AV serie en de AD serie is dat de assen bij de AD serie geklemd worden met behulp van bouten. Stel er komt na enige tijd slijtage of aanslag op de assen dan kun je deze makkelijker draaien in het profiel.

Een ander verschil is dat bij de AV serie het aluminium gedeelte waar de V-groef in zit breder is.

 

Downloads

Meer informatie over de Loopwiel geleiding AV serie van Almotion. Download 3D bestanden in .stp formaat of alle technische tekeningen en gegevens gegevens in .PDF-formaat.

Interesse? Bespreek de mogelijkheden

Indien u meer wilt weten of een advies wilt hebben welke pneumatiek cilinder het beste bij uw toepassing gebruikt kan worden, neemt u dan contact op met onze adviseur.