Olieremcilinder

Dubbelwerkende cilinder

Algemene omschrijving

Diameter: van 50 tot 160 mm
Type: dubbelwerkend, direct kracht overbrenging
Max. slag: max. 2000 mm. Meer dan 2000mm is mogelijk maar alleen op aanvraag.
Werkdruk: max. 1 ÷ 10 bar
Werktemperatuur: -10 °C ÷ +80 °C

De olieremcilinder, ook wel hydropneumatische cilinder, zorgt in combinatie met een pneumatische cilinder voor een constante en gelijkmatige beweging. 

De cilinder heeft een hoge nauwkeurigheid, tot wel 1 mm/sec en is toe te passen in vele gebieden, denk hierbij aan de aanzet van verspanend gereedschap zoals bij boren en zagen, met perslucht is dit niet betrouwbaar te realiseren.
De bediening is eenvoudig, met slechts twee persluchtaansluitingen om de unit van een oliestroom te voorzien. De olieremcilinder is verkrijgbaar in diameters van 50 tot 160 mm en een maximale slaglengte van 2000 mm. Een grotere slaglengte is mogelijk maar alleen op aanvraag.

Mogelijke opties:

 • Instellen van de snelheid

  Door middel van het verstellen van de smoorklep as kan je de in- of uitvoersnelheid regelen. De smoorklep is leverbaar in twee uitvoeringen:
  – Standaard klep: deze is verstelbaar m.b.v. een draaiknop.
  – Geschaalde smoorklep: deze is verstelbaar d.m.v een schaalverdeling voor de hoek van de klep (0-270°).

 • STOP klep

  Met behulp van deze klep kan de in- of uitgaande beweging gestopt worden. Als de klep open staat functioneert de cilinder zoals deze ingesteld is. Als de klep gesloten wordt blijft hij staan in de stand zoals deze gestopt is. De standaard positie van de klep is NC (normally closed). De aansturing van deze klep is pneumatisch of elektrisch.  Dit wordt vooral gebruikt bij het positioneren van een cilinder.

 • SKIP klep

  Deze (spring)klep zorgt er voor dat de in- of uitgaande slag met twee verschillende snelheden kan gebeuren. Dit kan interessant zijn met bijvoorbeeld boren. De cilinder gaat snel tot aan het werkstuk en vanaf dat moment langzaam voor het boren. De standaard positie van deze klep is NC (normally closed). De aansturing kan elektrisch of pneumatisch.

 

Olieremcilinder

Volledige omschrijving

Eigenschappen

Merk

Interesse gekregen in dit product?

Bent u geïnteresseerd geworden in dit product? Wij maken graag een prijsopgave op maat voor u. Wat bij uw wensen en eisen past.

Prijs aanvragen

Downloads / Technische informatie

Download meer informatie over de Olieremcilinder van Almotion.

Meer weten over Olieremcilinder

Bel of mail gerust even met John, hij weet alles over Olieremcilinder en helpt je graag verder.

John
John
Verkoop pneumatiek
john@almotion.nl 085-0491 777