Luchtverzorging 3-delig

Almotion levert luchtverzorging 3-delig met manometer van het merk Knocks, waaronder de Futura en de Multi-Fix serie.

Lees verder

Er zijn 8 producten gevonden

Luchtverzorging 3-delig

Luchtverzorging wordt ook wel FRL genoemd en bestaat uit de volgende componenten:

  1. F= Filter, apart (1 delig) maar vaak samen in combinatie met een reduceerventiel (ook 1 delig)
  2. R=Reduceerventiel, apart (1 delig) maar vaak samen in combinatie met een filter (ook 1 delig)
  3. L=Lubricator (olienevelaar), altijd apart (1 delig) en bijna altijd in combinatie met een R en/of een F (2 of 3 delig)

Let op! FRL is ook de aansluitvolgorde. Dus eerst F dan R en als laatste L aansluiten.

Een luchtverzorgingsunit kan bestaan uit een setje met deze 3 componenten. In dat geval hebben we het over 3-delige luchtverzorging. Maar een unit kan ook uit een F en een R bestaan, dit kan 1 delig zijn (vaak is dit ook 1 component). Er is ook alleen een R (reduceerventiel) zonder F (filter), 1 delig. Een luchtverzorgingsunit kan ook uit 2 componenten bestaan en dan spreken we van 2-delige luchtverzorging.

Over het algemeen is het een combinatie van deze 3 componenten. Je weet inmiddels wat een R doet, een F, de naam zegt het al, deze filtert de inkomende lucht, en zorgt ervoor dat er niet te veel vocht, vuiligheid e.d. in de leidingen, c.q. de te bedienen machines gaat.

Sommigen cilinders, machines of apparaten hebben een smering nodig om optimaal te kunnen werken, hier wordt de L (Lubricator, olienevelaar) gebruikt. Deze zorgt ervoor dat er olie in het circuit terecht komt.

Deze FRL-componenten worden bijna overal en altijd ingezet, in welk combinatie dan ook.

Almotion is uw specialist voor alle luchtverzorging. Elke pneumatische toepassing heeft eigen specifieke wensen. Onze professionals kunnen snel en goed advies geven. Wanneer u contact opneemt, helpen wij u graag verder.