Wij helpen u graag met het vinden van de juiste lineaire eenheden voor uw toepassing

Ik weet al welk product ik nodig heb.

1 Kies uw te verplaatsen massa

2 Kies de snelheid

3 Kies uw toepassingsgebied

Voor de beste oplossing geven wij u graag advies op maat

Contact opnemen

Er zijn 0 producten gevonden

Foto
Naam
Materiaal
Geleiding

Gebruik de keuzehulp hierboven om producten te tonen

Naar keuzehulp

Meer informatie

Onze voorbeelden in de toepassingsgebieden

Lineaire eenheden

Er is geen gebied in de automatisering waar lineaire technologie niet wordt gebruikt. Door productielijnen te automatiseren, handelen bedrijven wereldwijd steeds efficiënter. Een lineaire eenheid van Lineairtechniek® zorgt ervoor dat uw automatisering goed, betrouwbaar en kostentechnisch prettig verloopt. Ons aanbod is erg groot. Wij leveren zelfs een volledige RVS lineaire eenheid.

Het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van een op maat gemaakte lineaire eenheid doen wij geheel in eigen beheer. Hierbij kiezen wij vaak voor eenvoud omdat dit een voorwaarde is voor betrouwbaarheid.

Onze lineaire eenheden verdelen wij in 4 groepen:

Lineaire eenheid met een externe geleiding (‘open’ series)

Bij deze series zijn de tandriem en de lineaire geleiding zichtbaar. Deze leveren we in de volgende uitvoeringen:

Lineaire eenheid met een interne geleiding (semi ‘closed’ series)

Bij lineaire eenheden met een interne geleiding is de lineaire geleiding niet zichtbaar. Het aluminium profiel i.c.m. de tandriem schermt deze af. Hierdoor ziet de eenheid er netter uit en zijn er minder bewegende delen aan de buitenzijde. Een nadeel is dat je de lineaire geleiding moeilijker optisch kunt controleren, (dus ook bij onderhoud) wat zeker noodzakelijk is. De tandriem zorgt ervoor dat grotere vervuilingsdeeltjes niet in de eenheid kunnen komen. Kleinere vervuilingsdeeltjes echter wel, omdat de tandriem niet hermetisch afsluit. Hierdoor kan er ‘onzichtbare’ vervuiling ontstaan. De lineaire eenheden met interne geleiding leveren we in de volgende uitvoeringen:

Lineaire eenheden modulair (modular series)

Deze modulaire serie is altijd een ‘open’ serie en voorzien van een loopwiel geleiding. Het is mogelijk om enkele uitvoeringen te voorzien van een profielrail geleiding. Het grote voordeel van dit type is dat het modulair is en wij u hiermee altijd op korte tot zeer korte termijn kunnen helpen. De modulaire lineaire eenheden leveren we in de volgende uitvoeringen:

Overig lineair

Wij leveren ook een aantal andere lineaire producten:

Door ons tijdens de ontwerpfase al bij uw project te betrekken, kunnen wij u de juiste adviezen geven en de lineaire eenheden aanbieden die
het beste bij uw project passen. Hierbij kunt u gebruikmaken van onze expertise m.b.t. lineaire technieken. Neem contact op met ons voor advies.