30-jarig jubileum

30-jarig  pneumatiek jubileum

Weer iemand met meer dan 30 jaar ervaring bij Almotion!

Februari 1986 was een koude maand, zo koud zelfs dat er een Elfstedentocht werd gehouden. De week voor de tweede Elfstedentochtzege van Evert van Benthem begon Leo Peerboom bij de pneumatiek firma Martonair in Amsterdam. Op de afdeling Pneumatiek cilinders – engineering werkte hij onder meer met de Lintra zuigerstangloze cilinders. Leo de Jager was daar toen al werkzaam en nog steeds werken ze zij aan zij. Later werd Martonair overgenomen door het Engelse bedrijf Norgren.

Hierna heeft hij gewerkt bij Numatics, de pneumatiek ventiel specialisten. Bij de Duitse vestiging werd een intensieve training gevolgd voor de pakkingloze schuifventielen. En bij firma Origa (de uitvinder van de zuigerstangloze cilinder met interne afdichtband) werd specifieke kennis van lineaire aandrijftechniek opgedaan.

In 1990 begon Leo Peerboom bij firma Pneutec in Hoofddorp as Technisch Adviseur voor Zuid Nederland. Waar hij met de pneumatiek merken Univer, Legris, AVS Romer, Convum, Omal en MPM werkte.

In 1996 werd door hem de firma Lineairtechniek Den Bosch BV opgericht voor het ontwerpen en produceren van lineaire eenheden. Oorspronkelijk een samenwerking met de Firma Newton uit Waalwijk en Firma Armac uit Andelst.

In 2000 werd Almotion BV samen met besturingsfirma Armac opgericht om de lineaire eenheden met een motorisatie te kunnen aanbieden.

De Pneumatiek kwam terug bij Leo in 2002 toen het dealerschap voor Nederland van Univer werd verkregen. Door de grote ervaring en technische kennis van Univer door Leo en Leo kon de advisering makkelijk worden gedaan naar klanten toe. Tegenwoordig wordt de pneumatiek “merkonafhankelijk” aangeboden zodat er voor de klant altijd naar de beste oplossing in de markt gezocht wordt.

Anno 2016 worden alleen nog de lineaire eenheden ontwikkelt en geproduceerd omdat de specialistische kennis alleen mechanisch is.