Het gloednieuwe ventieleiland A5 is er

Als importeur van het Italiaanse pneumatiek bedrijf API presenteren wij hun nieuwe ventieleilanden A5 serie. Het compacte ventieleiland komt met veel beschikbare accessoires. Hierdoor is het bijna overal inzetbaar voor pneumatische applicaties.

Specificaties ventieleiland

De nieuwe plug-in manifolds zijn te krijgen in de maten 10mm en 14mm. Bij deze ventieleilanden kunnen op alle subbases 3 verschillende modulaire interfaces worden toegepast voor het configureren van het type communicatie:

  1. Veldbus interface (selecteerbaar tussen ProfiNET®, EtherCAT®, EtherNET/IP® en CC-Link IE™ Field Basic).
  2. Multipolaire Sub D-interface
  3. IO-Link-interface

De magneetventielen zijn op een eenvoudige en praktische manier gemonteerd. Hierdoor kan elk ventiel eenvoudig vervangen worden. Ook als deze in een tussenpositie zit. Daarnaast hebben de ventielspoelen een laag verbruik van 1,2W met 360° LED zicht. De ventielen zijn ook voorzien van manuele override drukknoppen.

Posities

De nieuwe ventieleilanden zijn voorzien van meerdere subbases met vaste posities. Deze posities zijn: 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 20 of 24. Bij alle posities is er interne of externe pilot aansturing mogelijk. De aansturing is aan te passen door een schroef of plug aan te brengen in de betreffende aansluiting. Deze schroeven of pluggen zijn los verkrijgbaar. Voor de ongebruikte posities op het eiland zijn er handige afsluitpluggen en aparte voedings- en ontluchting membranen verkrijgbaar.

Levering

De ventielmanifolds worden compleet geleverd, volledig gemonteerd, geconfigureerd en getest. Ook worden ze standaard geleverd in overeenstemming met de Reach- en RoHS-richtlijnen. De losse onderdelen die nodig zijn om het volledige ventieleiland samen te stellen kunnen ook los geleverd worden. Ook fittingen, uitlaatdempers en interface-aansluitkabels zijn apart te bestellen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of download de PDF hieronder.

Ventieleiland A5

 

De nieuwe ventieleiland a5 series van API