Aluminiumzaag besturen m.b.v. een olieremcilinder

Recentelijk leverden wij een olieremcilinder aan een klant in de metaalindustrie. Deze olieremcilinder zorgt ervoor dat men een aluminiumzaag die midden in de machine zit, op afstand kan besturen. De machine zaagt aluminiumprofielen op maat. Dit is een goed voorbeeld van een cilinder die op een lastige plek zit. Met de olieremcilinder van Almotion kan men de zaagsnelheid per te zagen aluminiumprofiel instellen.

Olieremcilinder voor aluminiumzaag

Technische specificaties

Deze olieremcilinder bestaat uit twee integrale elementen:

  • een pneumatische aandrijfdeel voor het leveren van de kracht
  • een geïntegreerde hydraulische aandrijving met gesloten circuit voor nauwkeurige snelheidsregeling.

Nauwkeurige positionering en snelheidsregeling wordt verzekerd door een gesloten hydraulisch circuit in een coaxiale buis. Hoewel de perslucht het vermogen levert, beïnvloedt de samendrukbaarheid van de lucht de positionele nauwkeurigheid niet. De olieremcilinder biedt een schone, milieuvriendelijke en vervuilingsvrije oplossing.

Olieremcilinders

Een olieremcilinder noemen we ook wel een hydropneumatische cilinder. De olieremcilinder leent zich heel goed voor bewegingen die zeer nauwkeurig uitgevoerd moeten worden. De pneumatische cilinder wordt geïntegreerd met de olieremcilinder, wat zorgt voor een zeer gelijkmatige en constante beweging. Om deze reden is de olieremcilinder heel geschikt voor precisiewerk zoals zagen, persen, polijsten etc.

Bekijk ons assortiment olieremcilinders via onderstaande button.

Olieremcilinders

Wenst u persoonlijk advies over pneumatische cilinders? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee.