Curling met lineairtechniek

Almotion zoekt ook de sportieve sector op!

Recentelijk hebben wij namelijk lineaire eenheden mogen leveren ten behoeve van een curlingbaan! Bij Restaurant & partycentrum de Postwagen te Tolbert, zijn lineaire eenheden van Almotion gebruikt voor de curlingbanen. De units die gebruikt worden zijn lineaire eenheden van de modulaire serie LTC. De units hebben een lengte van maar liefst 10 meter. Het doel van dit lineaire geleidingssysteem is de curlingstenen soepel en geruisloos terugbrengen naar het beginpunt.

In de video ziet u de werking van de units in de curlingbaan.

Technische realisatie

Het ontwerp en de technische realisatie werden verzorgd door een tekenbureau. Zij  hebben voor Almotion gekozen, omdat de modules met een grote lengte uit één stuk geleverd konden worden. De montagetijd kon hierdoor aanmerkelijk worden verkort. Nog een voordeel is het feit dat de producten in Nederland worden gemaakt. Door de grote expertise op het gebied van lineairtechniek heeft Almotion een belangrijke bijdrage geleverd tijdens het ontwerpproces.

Curlingbaan - Almotion

De sledes van deze LTC-serie worden aangedreven door een draaistroommotor-reductor van Groschopp, in combinatie met een frequentieregelaar van Fuji. Al met al zorgt deze combinatie ervoor dat de lineaire unit mooi en langzaam begint, totdat hij alle stenen ‘aangeduwd’ heeft. Pas dan versnelt hij tot 1 meter voor einde slag. Hierdoor worden de stenen weer netjes bij de spelers afgeleverd.

Meer informatie over de LTC vindt u op de product pagina.

Modulaire unit LTC

Wenst u persoonlijk advies over lineaire geleidingssystemen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee.