Nieuwe RVS ventielen

Nieuw in het assortiment van Almotion: de serie "AX" ventielen van API. In de uitvoeringen 3/2, 5/2 5/3, met aansluitingen aangegeven op plaatsen op de behuizing en NAMUR aansluitingen, elektrisch, elektrisch servo en pneumatisch gestuurd.
De ventielen zijn vervaardigd van AISI 316L roestvast staal, en hierdoor bijzonder geschikt voor het gebruik in de voedsel-, chemische-, farmaceutische-, olie & gas- en mijnbouwindustrie.

AX ventielen worden standaard geproduceerd volgens de 2014/34 / EU ATEX-norm, voor het gebruik in een explosie gevaarlijke omgeving.
Dankzij de verschillende versies van de besturing, elektrische en pneumatisch; kunnen verschillene zones en velden gedekt worden. 

Poort maat: ¼ G en ¼ NPT.

Uitgelicht: 

  • Vonkvrije spoel: een solenoïde besturing met een speciale spoel voor pneumatische toepassingen in een potentieel explosieve omgeving (groep II).
  • Ingekapselde spoel: Een solenoïde besturing met een speciale spoel voor pneumatische toepassingen in een potentieel explosieve omgeving (groep II). De veiligheid wordt gewaarborgd door een thermische zekering die in geval van schade ervoor zorgt dat de stroomtoevoer wordt onderbroken.
  • Vuurvaste spoel: De vuurvaste spoel wordt veelvuldig gebruikt bij mogelijke overhitting of vonken van elektrische apparatuur, veroorzaakt door ontbranding in een mogelijk explosieve omgeving. Deze spoel is voorzien van een robuuste behuizing voor het geval er een explosie plaats vindt. Alle stortnaden zijn bekend als vuur paden, die voorkomen dat de vlam vanuit de verhuizing naar buiten wordt gebracht. 

    Benieuwd naar de andere RVS ventielen die Almotion levert, bekijk dan ons assortiment: RVS ventielen 

 

API-RVS-valves-series-AX1E250.PNG