Nieuwsbrief mei 2021

Lineairtechniek in de semiconductorindustrie

In maart mochten we weer een mooie set van LT80 lineaire units uitleveren aan een machinebouwer in de semiconductorindustrie. Maar liefst 10 stuks lineaire units van onze LT80 serie worden gebruikt in een liftsysteem. Deze serie LT80 units zijn voorzien van speciale eindkappen, speciaal op klantwens gemaakt.

LT80 eindkappen

Lees meer

Speciale pneumatische besturing

Voor een klant hebben wij een speciale pneumatische besturing geleverd. Op klantwens is een veelgebruikte manchetafsluiter gebruikt. Binnen in deze afsluiter zit een rubber manchet die door samentrekking de doorvoer gestremd en geopend kan worden, waardoor deze dan afsluit.

Pneumatische aansturing

Lees meer

Lineaire unit voor reiniging ziekenhuisbedden

Tot voor kort werden deze bedden handmatig gereinigd. Recentelijk is hiervoor een ‘bedden-wasstraat’ ontwikkeld om dit reinigingsproces te automatiseren. Onze lineaire unit LT2 wordt ook toegepast in deze vernieuwde ‘wasstraat’. De lineaire unit beweegt tijdens de invoer van het bed de scanner om te controleren of deze op de juiste manier ingevoerd wordt.

ziekenhuisbedden lineairtechniek - Almotion

Lees meer

Mag het een metertje meer zijn?

Vorige maand hebben we weer een aantal lineaire eenheden met een grote lengte mogen bouwen bij Almotion. Meerdere units met een lengte van 12 meter zijn verscheept naar de Verenigde Staten. Deze lineaire units worden gebruikt in een agrarische toepassing voor het besproeien van gewassen.

Lineaire eenheden 12 meter lang

Lees meer

De bloementjes buiten zetten

Almotion produceerde lineaire eenheden van de LT80S serie voor een machinebouwer in de tuinbouw. De lineaire eenheden worden gebruikt om producten te palletiseren. In de video ziet u de LT80S bloembakken op elkaar stappelen.

De bloemetjes buiten zetten

Bekijk de video