Parallel lopende lineaire eenheden

Deze week mogen wij twee parallel lopende lineaire eenheden met extra sterke tandriemen uitleveren aan een speciaal machinebouwer. De modulaire eenheid wordt toegepast in interne transportsystemen.

Het gaat om twee modulaire LTC eenheden, LTC-TR-C10-S1. De units zijn gemaakt naar de wensen en behoefte van de klant. Zo hebben wij speciale draadgaten M8 gemaakt in de sledes. Om met de hoge pieksnelheden te kunnen werken is er gekozen voor een loopwielgeleiding C10.

Parallel units LTC

Dit type geleidingen is in 24 jaar tijd veel vaker gebruikt voor zeer hoge snelheden en met goed resultaat. In dit geval moet er een massa van ca. acht kilo verplaatst worden.

Modulaire lineaire eenheden LTC

De modulaire lineaire eenheden LTC zijn samengesteld door Almotion onder de merknaam Lineairtechniek©. Het tandriemsysteem van deze unit blinkt uit door de vele toepassingsmogelijkheden. Dit komt over het algemeen vaak voor in combinatie met andere systemen.

Almotion produceert al meer dan 24 jaar dit type lineaire unit. Er zijn een aantal bijzondere kenmerken te noemen over deze lineaire modulaire unit. De tandriem is een AT10, deze is in meerdere maten beschikbaar. Ook is de lineaire eenheid zeer goed bestand tegen vervuiling. Daarnaast is de lineaire eenheid ook nog eens leverbaar in een ‘food’ uitvoering met RVS onderdelen.

Deze modulaire lineaire eenheid is heel veelzijdig en is in vele applicaties en machines toe te passen.

Wenst u meer informatie over deze speciale modulaire lineaire eenheid? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan voor al uw vraagstukken klaar.