Reparatie zuigerstangloze cilinder

Dit keer een reparatie van een zuigerstangloze cilinder. Het gaat namelijk ook wel eens fout. Al 35 jaar lang staat op onze zuigerstangloze cilinders een waarschuwing; als er aan de machine gelast wordt, koppel de cilinder dan los. De dunne stalen afdichtband is namelijk ‘de weg van de minste weerstand’ voor de lasstroom. Daardoor is de kans groot dat deze hoge stromen door de band gaan lopen. De afdichtband wordt dan heet en beschadigt.

Cilinder reviseren

Ook bij deze diameter 63 cilinder van meer dan 2 meter lang was dit het geval. De band was blauw geworden en had zelfs 2 laspitten. Hierdoor waren de zuigerafdichtingen beschadigd. Gelukkig kunnen wij bij Almotion de cilinder goed reviseren. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met zuigerstangcilinders. Zo kon de machine snel weer draaien.

Waarschuwing zuigerstangloze cilinder Beschadigde afdichtband
De waarschuwing op de cilinder en de beschadigde afdichtband

Reparatie zuigerstangloze cilinder Reparatie zuigerstangloze cilinder
Revisie van de zuigerstangloze cilinder        En hij is weer zo goed als nieuw!

Zuigerstangloze cilinders

Zuigerstangloze cilinders zijn lineaire persluchtaandrijvingen zonder zuigerstang. De lading is namelijk direct verbonden aan de zuiger. Een voordeel hiervan is dat je dezelfde slaglengte kan hebben in minder ruimte. Almotion heeft een eigen lijn zuigerstangloze cilinders en levert dit type cilinders ook van de merken API, Festo en SMC.

Meer informatie:

Zuigerstangloze cilinders

Meer cilinders:
Stoppercilinder ging 9 jaar mee
Aluminiumzaag besturen m.b.v. een olieremcilinder