RVS reduceerventiel voor perslucht

RVS reduceerventiel  voor perslucht

Almotion levert perslucht reduceerventielen apart en als onderdeel van een FRL unit. FRL staat voor Filter-Regulator-Lubricator. Het is een complete set voor luchtverzorging (luchtconditionering) voor uw perslucht systeem.

Nieuw in ons assortiment zijn de RVS reduceerventielen voor perslucht. Deze kunnen apart geleverd worden maar ook als onderdeel van een complete RVS FRL unit.

Deze RVS perslucht reduceerventielen leveren wij van het merk API. Natuurlijk leveren wij ook van andere merken perslucht reduceerventielen.

De FRL units van RVS (AISI 316) zijn uitermate geschikt voor industriële toepassingen in sectoren zoals bijvoorbeeld:  mijnbouw, olie en gas, voedsel, medisch en chemisch.
De RVS perslucht FRL combinaties  (incl. reduceerventiel) zijn compact en lichtgewicht.

De RVS FRL units hebben de volgende kenmerken:

  • geschikt voor gebruik van hoge druk,
  • Goede weerstand tegen corrosie en chemische invloeden
  • goede prestaties in chemische werkomgevingen en openlucht faciliteiten
  • geschikt voor voedsel, medische, chemische, offshore en mijnbouw industrie
  • metalen onderdelen voldoen aan NACE standaard MR-01-75*
  • de FRL unit verwijdert effectief water en deeltjes
  • nauwkeurig werkend perslucht reduceerventiel voor een perfecte druk afstelling
  • smeermiddel kan worden bijgevuld zonder de luchttoevoer te stoppen

* NACE: National Association of Corrosion Engineers

Indien u bovenstaande FRL units besteld dan worden deze altijd geleverd met bijpassend RVS montage materiaal. Indien u alleen een RVS perslucht reduceerventiel besteld moet u niet vergeten dit als een optie erbij te bestellen

Onze RVS FRL units worden geleverd in:
1”, ½”en ¼”.

Meer informatie over RVS reduceerventielen en FRL units

Voor roestvast staal (RVS, Inox) welke gebruikt wordt voor industriële toepassingen gebruikt men meestal de Amerikaanse normalisatie AISI (American Iron and Steel  Institute)

AISI 304 bestaat uit een staallegering met 18% chroom en 8% nikkel en is mindergevoelig voor uitscheiding van chroomcarbiden tijdens het lassen.

AISI 316 bestaat  uit een staallegering met 16% chroom,  10% nikkel en 2% molybdeen. Deze duurdere soort RVS is meer corrosiebestendig ( vooral tegen zoutcorrosie) en wordt vaak toegepast in de scheikundige industrie.

AISI 316L is gelijk aan de AISI 316 alleen is het koolstofgehalte lager waardoor het makkelijker lasbaar is en de gevoeligheid voor corrosie na het lassen te beperken.

AISI 316Ti bestaat uit AISI 316 met een toevoeging van titaan om het geheel makkelijker te kunnen lassen. Het heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als AISI 316L alleen het is optisch minder aantrekkelijk omdat bij het slijpen er een soort “gevlamd” uiterlijk ontstaat.

Stainless-steal.JPG