website lineaire geleidingen

Nieuwe website voor Lineaire geleidingen.

Almotion lanceert een nieuwe website www.lineairegeleidingen.nl.

Deze nieuwe website komt voort uit de lineaire eenheden die wij produceren van het merk Lineairtechniek®.

Door ons groeiende marktaandeel van lineaire eenheden neemt ook de vraag naar alleen lineaire geleidingen toe. Om u als klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en u wegwijs te maken in de mogelijkheden van lineaire geleidingen zijn wij deze website gestart.

Wij verkopen de lineaire geleidingen van meerdere merken en hebben ook een aantal hiervan op voorraad.

De nieuwe site van de lineaire geleidingen is verdeeld in twee hoofdgroepen:

  1. Profielrailgeleidingen met kogelomloopwagen
  2. Loopwielgeleidingen

Dwarsdoorsnedes lineaire geleidingen:

 

De railgeleidingen met een kogelomloopwagen worden vaak gebruikt als er lineaire geleidingen gewenst zijn die zeer nauwkeurig zijn, een hoge stijfheid hebben en een grote versnelling aankunnen.
Onze kogelomloopwagens kunnen wij in diverse nauwkeurigheidsklassen aanbieden. Ook kunnen wij verschillende hoogtes en breedtes aanbieden. Verder is het ook mogelijk om de loopwagens te voorzien van een voorspanning.

De loopwielgeleidingen hebben een relatief eenvoudige opbouw en zijn makkelijk af te stellen voor een spelingsvrije loop. Ook is het betrekkelijk eenvoudig om een voorspanning in te stellen als er bijvoorbeeld een grotere massa verplaatst moet worden. De lineaire geleidingen met loopwielen zijn ook zeer goed te gebruiken in een minder schone werkomgeving (verspaningsmachines, zagerijen, papierfabriek, etc). De lagering van de loopwielen kunnen aangepast worden aan de werkomgeving.
Natuurlijk zijn de geharde assen en bijbehorende loopwielen in verschillende maten verkrijgbaar. Ook is het mogelijk bij o.a. de 10 en 20 mm assen te kiezen uit een profiel waarin de assen met een schroefbaar contraprofiel geklemd worden of een profiel waarin de assen daadwerkelijk rechtstreeks geklemd worden.

Wij nodigen u uit om onze website met lineaire geleidingen te bezoeken.

Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om te bespreken welke lineaire geleidingen het beste bij uw applicatie passen.

Lineaire_geleidingen_loopwielen_dwarsdoorsnede-(2).JPG
Lineaire_geleidingen_loopwielen_dwarsdoorsnede-(1).jpg
opbouw_loopwagen_lineaire_geleiding-(1).JPG
opbouw_loopwagen_lineaire_geleiding-(2).jpg