Weer een octrooi erbij!

Sinds kort heeft Almotion er weer een octrooi bij! De engineers van Almotion blijven innovatieve ontwerpen maken op het gebied van lineaire aandrijvingen. Voor al onze ontwerpen kunnen we octrooi aanvragen.

In 2018 is er een nieuw type lineaire unit speciale voor de robotindustrie uitgevonden. Maar liefst zeven prototypes zijn er gebouwd en getest, totdat het uiteindelijk ontwerp voldeed aan alle gestelde specificaties.

Speciale tandriem

Een van de eisen waaraan de lineaire unit moest gaan voldoen, was dat er een goede werking moest zijn bij lage temperaturen zoals -30⁰C. Diverse componenten zijn hiervoor niet geschikt. De Brecoflex tandriem die standaard gebruikt wordt, kan niet beneden de -20⁰C worden toegepast. Daarom is er een speciale 16AT10 tandriem gevonden en getest.
Daarnaast is de lineaire geleiding ook aangepast voor het gebruik in deze koude temperaturen. De lineaire geleiding is een standaard stalen kogelomlooprail geleiding, bouwgrootte -20-, en een wagentje met speciale speling. Voor deze geleiding hebben wij ook bijzonder vet gebruikt.

Terugstelsysteem

Wat deze nieuwe lineaire unit uniek maakt, zit hem in het uitzonderlijke “terugstelsysteem”. Dit zorgt ervoor dat de slede weer in de oorspronkelijke positie terugkomt bij stroomuitval. Tevens zorgt dit systeem voor een balansfunctie waardoor er een veel kleinere elektromotor kan worden toegepast. Voor de veiligheid is dit systeem intern verwerkt in het basisprofiel van de unit.

Budgetvriendelijk

Een andere belangrijke eis was dat deze lineaire unit “budget technisch aantrekkelijk” moest zijn, oftewel een lage kostprijs moest hebben. Met een simpel, maar doeltreffend ontwerp met zo weinig mogelijk componenten is dit uiteindelijk gerealiseerd. Met het design is rekening gehouden met het feit dat elk component in grote aantallen geproduceerd moet kunnen worden. Dit moet uitgevoerd worden tegen een zo laag mogelijke prijs, zonder afbreuk te doen aan functionaliteit of kwaliteit.

Almotion is als enige Nederlandse producent van mechanische lineaire aandrijfunits altijd innovatief bezig om de perfecte oplossing voor haar klanten te vinden.

Wenst u een lineaire unit speciaal voor uw machine op maat gemaakt? Onze engineers staan voor al uw vraagstukken klaar.

Neem contact op