Trots op onze lineaire eenheid LT80S 

Een lineaire eenheid LT80S met octrooi

Sinds 17 april 2019 zijn wij in het bezit van het octrooibewijs voor een innovatie in de lineaire eenheid LT80S.
Het octrooi is destijds afgegeven voor de constructie van de eindkappen en tandriempoelie, die door onze eigen engineering afdeling zijn ontworpen. Dit is een mooie prestatie waar we erg trots op zijn.

Anno 2023 lineaire eenheid LT80S

Vandaag de dag is deze LT80S een van de best verkopende lineaire units van Almotion. Veel machinebouwers kiezen voor deze sterke, compacte en gesloten lineaire eenheid. De LT80S is gemaakt van hoogwaardige materialen en bestaat o.a. uit een aluminium behuizing, profielrail, slede, eindkappen, tandriempoelie en een tandriem. Als er grote krachten nodig zijn in het proces, kan er gekozen worden voor meerdere sledes op de unit. De sledes kunnen specifiek aan uw wensen op maat gemaakt worden. En de tapgaten kunnen we aanpassen aan uw toepassing. Zo hoeft u geen adapterplaat te gebruiken. Belangrijk is wel dat uw engineer een goede krachtenberekening maakt. Onze in-house engineers kunnen u helpen met het ontwerpen en fabriceren van uw specifieke slede. Eventuele aanpassingen voor dit product kunnen we hierdoor snel en makkelijk uitvoeren.

LT80S-Tr-S20D_62

Aanvragen voor deze lineaire unit

Afgelopen maand kregen we veel aanvragen binnen voor deze lineaire eenheid. De LT80S moest voorzien worden van enkele en- of meerdere sledes. Op het moment van schrijven zijn de medewerkers druk bezig om een order ter grote van 50+ LT80S units te assembleren. De klant heeft voor Almotion gekozen, omdat wij garant staan voor kwaliteit en snelheid. Om deze order goed te laten stroomlijnen hebben we alles goed voorbereid zoals het zagen en afwerken van de aluminium profielen en het knippen van de getande riemen. De aluminium profielen voor deze LT80S zijn afkomstig van een Nederlandse fabrikant die ze ëxtrudeert en anodiseert.

lt80s-all

Kenmerken van de LT80S

  • De LT80S is uitermate geschikt voor robuuste industriële machines.
  • Een aluminium profiel breedte van 80 mm
  • De unit heeft een interne kogelomloop geleiding in bouwgrootte -20-
  • De tandriem is van het type 32 AT10
  • Voorzien van een intern smeersysteem

Meer informatie over de LT80S

  1.  LT80S Brochure (PDF)
  2.  CAD bestand
  3.  Traagheidsmoment (PDF)

Bent u benieuwd deze lineaire eenheid? Neem contact met ons op.