Festo ISO cilinders

Cilinders volgens ISO 6432, ISO 15552, ISO 218287

Algemene omschrijving

Almotion levert diverse ISO- norm cilinders van het merk Festo.
Wij leveren meerdere merken cilinders met een ISO/VDMA normering.

Opmerking: de Festo DNG serie wordt sinds 2014 niet meer geproduceerd. De vervanger hiervan is volgens Festo de DSBG serie. Omdat het hier een ISO 15552 serie betreft kunt u ook kijken naar een AMA serie ISO 15552 van API.

Lees hieronder meer over onze Festo cilinders.

Festo Pneumatic is een Duitse producent van pneumatiek componenten voor de machinebouw.

De meest gangbare luchtcilinders zijn volgens ISO normering (International Standarisation Organisation). Hierin zijn de buitenmaten vastgelegd.

Diverse ISO normen zijn van toepassing op pneumatiek voor cilinders zijn dat de 15552, 21287, 6432.

ISO 6432 is voor diameters van 8 t/m 25 mm. ISO 15552 van diameters 32 t/m 320 mm. De 21287 voor zogenaamde compact cilinders. De DNC serie persluchtcilinders is volgens ISO 15552 is sinds 2005 de meest verkochte pneumatiek cilinder van Festo. De opbouw van deze DNC cilinder is eenvoudig maar zeer doeltreffend. De aluminium cilinderbuis is geextrudeerd. De zuigerstang van hard verchroomd staal en de pneumatiek pakkingen van PU. Deze polyurethaan afdichtingen geven een zeer lange levensduur en in combinatie met het juiste vet ook zonder smering van de perslucht. De DNC serie persluchtcilinder wordt door Festo sinds 2015 stap voor stap vervangen door de DNC-B en DNG serie. Standaard heeft de DNC Festo luchtcilinder pneumatisch instelbare eindbuffering. De zogenaamde PPV uitvoering.

De ISO 6432 serie DSNU heeft een roestvast stalen cilinderbuis en zuigerstang. En is op de pneumatiek markt sinds 1980. De ADN pneumatiek cilinder serie zijn korteslag cilinders volgens ISO 21287. Deze normering is pas op de markt sinds 2010. Deze ADN Festo persluchtcilinders worden ook boxer cilinders genoemd, omdat ze voorzien zijn van eindkappen. Standaard zijn deze eindkappen van aluminium. Als optie is een polymeer kunststof leverbaar. Bij deze Festo cilinders zijn er twee keuzes te maken voor eindbuffering, namelijk: mechanisch of zelf instellend pneumatisch. Ook is er optioneel een geleiding op deze ADN cilinders te verkrijgen.

Zowel de DSN als de ADN pneumatiek cilinders zijn leverbaar in enkelwerkende uitvoeringen. Er wordt dan een (E) in de type codering verwerkt, bijvoorbeeld; ADN wordt AEN en DSNU wordt ESNU.

Tevens zijn er zogenaamde clean design luchtcilinders verkrijgbaar voor de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij is er te kiezen tussen de DSBF-C en CDC producten.

Volledige omschrijving

Eigenschappen

Merk

Voldoet aan

, ,

Interesse gekregen in dit product?

Bent u geïnteresseerd geworden in dit product? Wij maken graag een prijsopgave op maat voor u. Wat bij uw wensen en eisen past.

Prijs aanvragen

Interesse? Bespreek de mogelijkheden

Indien u meer wilt weten of een advies wilt hebben welke pneumatiek ventiel het beste bij uw toepassing gebruikt kan worden, neemt u dan contact op met onze adviseur.